fredag den 31. januar 2014

Nationalmuseet


Nationalmuseet

Det var d.30/01-14 kl. 08:30 vi tog afsted til tog stationen mod København. Vi ankom til København, også var vi på vej til Nationalmuseet på gåben, og det var vildt koldt.Vi ankom til Nationalmuseet, men vi fik at vide, at der var 20 minutter til at museet åbnede, og at den fremvisning vi skulle have, var aflyst p.g.a lyset i disse lokaler ikke fungerede. Derfor tog vi til Christiansborg, og gik en lille tur. Da vi kom tilbage til museet, fik vi, i hver gruppe et papir, hvor der stod, hvilke ting vi skulle fortælle om, i vores videoer. Jeg var sammen med Mikkel.n men vi slog os sammen med 2 andre grupper, som bestod af: Camilla,Sirin,Oliver og Daniel og vi lavede videoer sammen. Vi gik over til receptionen og fik en seddel, hvor der var lavet en model af nationalmuseet, oppefra, så man kunne se hvor de forskellige lokaler lå. Vi gik rundt på museet, og fik filmet fem videoer. Men vi havde mulighed for at filme flere, men der simpelthen for meget larm til at kunne filme. Derfor tog vi billeder af de udstillinger vi ikke fik filmet.

Her er de udstillinger vi tog video af:

Egtvedpigen
Solvognen
Guldhornene
Gunderstrup-Kedlen
Kvinden fra Huldremose

Her er en video, hvor vi fortæller om Egtvedpigen. Egtvedpigen er den bedst bevarede fund fra bronzealderen. Hun blev 16-18 år gammel, og 160 cm høj.  





Her er en video hvor vi fortæller om Solvognen. Solvognen blev fundet d. 7 september 1902 i Trundholm Mose. 


 


Her er en video hvor fortæller om Guldhornene. Guldhornene blev stjålet d. 6 maj 1802, og de blev smeltet desværre. Derfor blev der lavet en kopi af dem. Dem kan man se i videoen.






Her er en video hvor vi fortæller om Gundestrup-kedlen. Gundestrup-kedlen er et kar af forgyldt sølv med en vægt på næsten 9 kg.






Her er en video hvor vi fortæller om Kvinden fra Huldremose.  2. årh. f.Kr. blev liget af en kvinde lagt i en gammel tørvegrav i Huldremosen ved Ramten på Djursland





Disse ting vi ikke fik video af:

Uroksen fra Vig. En mose ved Vig, Odsherred, blev skelettet af en forhistorisk urokse fundet i 1905 ved tørvegravning. Dette kæmpemæssige dyr vejede næsten 1000 kg, og dets skulderhøjde var omtrent 2 meter. 




Lurene fra Bronzealderen.
 De fleste lurer (39 stk.) kendes fra Danmark, selv om også Sverige, Norge og Nordtyskland har leveret deres eksemplarer. Rørenes svungne form minder om oksehorn – måske har netop oksehorn været forbilledet for luren?  I Danmark findes lurerne som regel parvis, og de er altid nedlagt i moser

mandag den 13. januar 2014

Tackling - Kübra

Idag har vi arbejdet med bogen Tackling 1 (Sundhed,selvværd,samvær). Idag arbejdet vi meget med identitet. Der var nogle forskellige spørgsmål, som man skulle svare på med en kammerat i klassen. Identitet er et udtryk for det indre billede vi har af os selv, hvordan vi opfatter os selv. Men det er ikke altid at den måde at man rigtig er på.. det bedømmer andre folk, eller bekendte!
Spørgsmålene var:

Hvad er vigtigst for din identitetfølelse?
Hvordan viser du din identitet?
Hvor kommer din identitet fra?
Hvorfor er det vigtigt at finde sin egen identitet?

torsdag den 9. januar 2014

Awaiting

Hvad synes jeg om filmen?

Jeg synes filmen er interessant, den er lidt anderledes end andre kortfilm jeg har set. Den er lidt forvirrende, da scenerne sprang fra en scene til en anden, meget hurtigt. Den var også svær at forstå. Af hvad jeg forstod af filmen, handlede den om en pige som blev født, også fortæller filmen hvordan hendes liv var, fra da hun blev født, og til hun døde.


Hvad tror jeg at Sami Saif vil fortælle om hans film?


Jeg tror at han vil fortælle om en kvindes liv, og hvad hun har oplevet i livet. Jeg tror at han vil vise hvordan et normalt liv foregår, og at man ikke behøver være kendt, og have mange penge og magt. Han vil vise at man kan være glad uden at være en speciel person, eller en kendt person.

Find et Tema!

Livets cirkel

Life's goes on

Live your life

Analyse af film

Tidslinje fra 0-90 år





Klipninger?

Tematiske klipninger, der var flere klip, fra en scene.   Cirkus scenerne hvor pigen sad på en elefant osv. Attraktionsklipninger. Hvor de to personer kysser.


Det færdige Tema: Vi synes at Livets cirkel passer bedst, da de er en livs historie, og det er sådan livet går!!!!!!!!!!






















fredag den 3. januar 2014

Skelettet 


Skelettet kan man sige er fællesbetegnelse for knoglerne. Skelettet har mange funktioner, blandt andet at bære kroppen. Et nyfødt barns skelet består af Brusk. Når barnet bliver større og ældre bliver brusken til hårde knogler. Hvis man ikke havde et skelet, ville man falde sammen. Skelettet giver kroppen en bestemt form, og beskytter samtidig de livsvigtige organer eks. Hjernen, hjertet, osv. Skelettet har 206 knogler, den stærkeste og længste knogle er lårbensknoglen. Den mindste knogle er stigbøjlen, som sidder inde i øret, den er på størrelse med et riskorn. Knogler føles hårde og tørre, men de er levende. Knogler har flere lag, ligesom et løg.  Det yderste lag af knoglerne er hårdt og stærkest, og det består af calcium. Det næste lag, ligner knoglen en svamp, eller et gitter fyldt med en masse huller. Helt inderst er der knoglemarv. Det ligner gele. I knoglemarven laves der blodceller. Knoglerne er stærke, men det betyder ikke at de ikke kan brækkes. Heldigvis vokser knoglerne sammen igen, man skal bare have en læge til at sætte dem på plads.

Skelettet har 4 grundlæggende knogler: De lange knogler som lårbenet, de korte knogler som håndledet, og anklerne. De flade knogler som skulderne, og til sidst de uregelmæssige knogler som ryghvirvler. 

Kortfilm forløb

Kortfilm Forløb:


Før vi gik i gang med vores kort film, skulle vi igennem nogle faser. Vi brugte brainstorm, hvor vi skrev en masse ideer ned, derefter en plot point model hvor vi skrev de to højdepunkter ned. Vi lavede en aktantmodel af alle de vigtige roller. Vi lavede også et story board, så vi kunne finde kamera vinklerne.


Godt og skidt:


Jeg synes at brainstorm, var en god øvelse, da man kunne slippe ens fantasi, ud på papiret. Aktantmodel var også god til at beskrive personerne på, både hvordan de så ud, og hvad de var som person. Plok point modellen var meget god, da man kunne se hvor det blev spændende og hvor man kunne se hvor det var mindre spændende. Story board synes jeg ikke var så god, da det var svært at tegne!!

Hvad skal der gøres anderledes? 

Jeg synes at vi skulle filme med et bedre kamera, hvor kvaliteten er i top. Man skulle nok have mere erfaring men skuespil... Da vores skuespiller ikke rigtig kunne tage det seriøst! Men resultatet er bedre end forventede!!

Her er et link af vores kortfilm:


http://www.skoletube.dk/video/452732/T%C3%B8rkl%C3%A6det-der-faldt


Hvad synes jeg om filmen?

Jeg synes at filmens budskab var godt, det var det der betød noget. Men grunden til vi lavede filmen, var for at gøre alle opmærksom på hvad mobning kan forårsage.