fredag den 31. januar 2014

Nationalmuseet


Nationalmuseet

Det var d.30/01-14 kl. 08:30 vi tog afsted til tog stationen mod København. Vi ankom til København, også var vi på vej til Nationalmuseet på gåben, og det var vildt koldt.Vi ankom til Nationalmuseet, men vi fik at vide, at der var 20 minutter til at museet åbnede, og at den fremvisning vi skulle have, var aflyst p.g.a lyset i disse lokaler ikke fungerede. Derfor tog vi til Christiansborg, og gik en lille tur. Da vi kom tilbage til museet, fik vi, i hver gruppe et papir, hvor der stod, hvilke ting vi skulle fortælle om, i vores videoer. Jeg var sammen med Mikkel.n men vi slog os sammen med 2 andre grupper, som bestod af: Camilla,Sirin,Oliver og Daniel og vi lavede videoer sammen. Vi gik over til receptionen og fik en seddel, hvor der var lavet en model af nationalmuseet, oppefra, så man kunne se hvor de forskellige lokaler lå. Vi gik rundt på museet, og fik filmet fem videoer. Men vi havde mulighed for at filme flere, men der simpelthen for meget larm til at kunne filme. Derfor tog vi billeder af de udstillinger vi ikke fik filmet.

Her er de udstillinger vi tog video af:

Egtvedpigen
Solvognen
Guldhornene
Gunderstrup-Kedlen
Kvinden fra Huldremose

Her er en video, hvor vi fortæller om Egtvedpigen. Egtvedpigen er den bedst bevarede fund fra bronzealderen. Hun blev 16-18 år gammel, og 160 cm høj.  





Her er en video hvor vi fortæller om Solvognen. Solvognen blev fundet d. 7 september 1902 i Trundholm Mose. 


 


Her er en video hvor fortæller om Guldhornene. Guldhornene blev stjålet d. 6 maj 1802, og de blev smeltet desværre. Derfor blev der lavet en kopi af dem. Dem kan man se i videoen.






Her er en video hvor vi fortæller om Gundestrup-kedlen. Gundestrup-kedlen er et kar af forgyldt sølv med en vægt på næsten 9 kg.






Her er en video hvor vi fortæller om Kvinden fra Huldremose.  2. årh. f.Kr. blev liget af en kvinde lagt i en gammel tørvegrav i Huldremosen ved Ramten på Djursland





Disse ting vi ikke fik video af:

Uroksen fra Vig. En mose ved Vig, Odsherred, blev skelettet af en forhistorisk urokse fundet i 1905 ved tørvegravning. Dette kæmpemæssige dyr vejede næsten 1000 kg, og dets skulderhøjde var omtrent 2 meter. 




Lurene fra Bronzealderen.
 De fleste lurer (39 stk.) kendes fra Danmark, selv om også Sverige, Norge og Nordtyskland har leveret deres eksemplarer. Rørenes svungne form minder om oksehorn – måske har netop oksehorn været forbilledet for luren?  I Danmark findes lurerne som regel parvis, og de er altid nedlagt i moser

Ingen kommentarer:

Send en kommentar