tirsdag den 9. oktober 2012




Bakterier
 Hjemkundsskab




Hvad er Bakterier?

Bakterier er meget små levender organismer, der findes overalt De findes i luften, havet, jorden, på dyr og mennesker. Bakterier er så små, at der kan være flere tusinder af dem på en prik, der er lige så store som et punktum. Derfor kan man kun se bakterier i et mikroskop!!!

Fødevare!




Bakterier gør mennesker syge, men til gengæld skal man have bakterier i kroppen for at kunne leve!!!!!




Bakterie Rap

Mig og Emil skulle skrive et digt eller et rap om hvor vigtigt det er at vaske hænder grundigt og hvor ofte man vasker hænder.
Vi har skrevet et Rap:

Du skal huske at vaske hændeeeer, ellers kommer der Bakterier.
Yeah Yeah Aha Aha. Forstår du det!!!
Hvis du vasker dine hænder så er der ikke flere bakterieeeeer!!
PS: HUSK SÆBEN!!!





Køkkenregler

Når man er i køkkenet skal man vaske hænder før man starter på noget. Hvis man skal hoste eller nysse skal man holde sig fra køkkenet og gøre det evt. udenfor køkkenet. Man skal ikke være dum og røre ved  de varme ting som kan være ovnen eller kogepladen eller en varm pande. Altid efter an har lavet mad SKAL man vaske op og tørre op efter sig. Ellers danner der bakterier rundt omkring i køkkenet eller på der selv. Næste gang når du skal lave mad, så vil du nok ikke have bakterier i maden og i dine redskaber.




Spørgmål




  1. Læs teksten "Campylobacter", "Salmonella" og "Tre tricks der virker"
  2. Hvorfor bliverThomas syg? Thomas tror, han er blevet syg af noget mad, han har spist. Han har feber og hovedpine, og nu er han begyndt at kaste op og har tynd mave. I går lige efter skole skulle Thomas til fodboldkamp. Han var hundesulten, så han tog ned på grillen og købte grillkylling og pommes frites, godt med remo. Han drak en halvlunken cola til. Fritterne var lidt slatne at se på, men de var i det mindste varme. Kyllingen var lækker og sprød, men kødet var meget rødt inde ved lårbenet. Tyve timer efter blev Thomas syg.


  • Kan Thomas være blevet syg af grillmaden? Kan han være blevet syg af grillkyllingen. Fordi at det var rødt inde i kødet
  • Hvilke sygdomsbakterier kan have været i maden? Måske salmonella bakterie.
  • Hvad kan der være gået galt?



Ingen kommentarer:

Send en kommentar